Мартин Димитров за управлението на диктатора Иди Амин и Бойко Борисов

2
Точно като Бойко Борисов, Иди Амин също има своя си Севда, която записва премъдрите слова, извиращи от канибалската му уста
Точно като Бойко Борисов, Иди Амин също има своя си Севда, която записва премъдрите слова, извиращи от канибалската му уста Снимка: Фейсбук

На черно-бялата снимка виждате Иди Амин. Точно като Бойко Борисов, Иди Амин също има своя си Севда, която записва премъдрите слова, извиращи от канибалската му уста

Точно като Бойко Борисов, Иди Амин също обичал сам да управлява джипа си. И с джипа е обикалял цяла Уганда, за да, хм, решава проблемите на хората. Защото, както днес каза заместник-министър Нанков: "През джипа светът изглежда различно". Е, и през джипа на Иди Амин светът е изглеждал различно.

Иди Амин е известен с популизма си - точно като Бойко Борисов. Като "добър диктатор", който "мисли за народа си", Иди Амин открива болници, строи здравата и реже ленти. Почти непрестанно говори за това колко велика е станала Уганда, какви невероятни постижения се случват в държавата под неговото командване.

Бойко Борисов почти непрестанно говори за това как имаме най-добрите локомотиви в света, как имаме най-хубавите пътища, какви руски, пардон, балкански газопроводи пресичат страната ни.

Иди Амин - точно като Бойко Борисов - е имал много титли. И той е генерал, и той е доктор, и той е какво ли не. Със самообявяването си за Последния крал на Шотландия Иди Амин изпреварва Борисов, но не виждам причина нашият да не се самообяви за Последният крал на Македония.

И да, Борисов е диктатор. Не се подвеждайте по "грижите му за населението" - този човек всеки ден става все по-зле, все по-откъснат от действителността и все по-затворен в джипа си, от който ужким се вижда всичко.

Голямата разлика между Иди Амин и Бойко Борисов е, че нашият няма да изтрепе няколкостотин хиляди души. Моля ви, не намирайте тази разлика за успокояваща.

Мартин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари