Мартин Димитров: Това правителство изостави хората

3
"Днес гледах обръщение на министър-председателя на Швеция. Слушах как нормално, ясно и спокойно обяснява този човек. Не знам как сте вие, но на мен ужасно ми липса тази нормалност", пише PR експертът
"Днес гледах обръщение на министър-председателя на Швеция. Слушах как нормално, ясно и спокойно обяснява този човек. Не знам как сте вие, но на мен ужасно ми липса тази нормалност", пише PR експертът Снимка: Фейсбук

Едно правителство има мандат от 4 години. Това е неговият жизнен цикъл

Времето от март до ноември включително е 9 месеца, което е над 20% от живота на това правителство, пише Мартин Димитров във фейсбук: 

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПРОПИЛЯ НАД 20% ОТ ЖИВОТА СИ, ПОЕМАЙКИ ОСЪЗНАТИЯ РИСК ДА ПОПИЛЕЕ И НАШИТЕ ЖИВОТИ.

Живеем във времена на фалшиви новини и кафяви медии, времена, в които паметта е кратка. Затова ще си позволя да припомня, че през март премиер-министър Борисов получи категорична подкрепа за твърдите мерки, които предприе. Той получи подкрепа дори от политически сили, които не одобряват маниерите, практиките и начина му на управление.

Г-н Борисов разчете по грешен начин доверието, което получи както от граждани, така и от свои политически опоненти. Наместо да се концентрира върху подготовката за идващите трудни дни, той напълно злоупотреби с това доверие и го използва, за да бетонира още повече авторитарната си власт. Между другото, г-н Гешев възприе пандемията и надвисналата над всички ни опасност по същия начин - като възможност да коли и беси.

Променената след Росенец и прокурорския шурм в президентството политическа ситуация всъщност показа, че "плановете за справяне със здравната криза" не попадат сред приоритетите на това управление.

През последните месеци приоритетите бяха новата конституция, натиска върху "Хиполенд", мачкането и опозоряването на опозицията, чаткането на новата магистрала на маркировката, откровеното създаване на фалшиви новини, четенето на рейтинг от пънче и безотчетното харчене на средства, които - нека не забравяме това - ще трябва да се връщат. Даже няма да споменавам простотиите на Караянчева и излагациите на Десислава Атанасова - това са превърналите се в ежедневие примитивни изцепки на тази власт.

През последните месеци се обостри шовинизма, национализма и речта на омразата. Защото това правителство е коалиционно и - освен "ГЕРБ" - и т.нар. "патриоти" трябва да се чувстват добре. И те трябва пак да влязат в парламента на идващите избори.

Това правителство по никакъв начин не може да бъде определено като национално. Това е кабинет, напълно способен да изостави хората. И да използва над 20% от времето си, ангажиран само и единствено с политическото си оцеляване.

P.S. Днес гледах обръщение на министър-председателя на Швеция. Слушах как нормално, ясно и спокойно обяснява този човек. Не знам как сте вие, но на мен ужасно ми липса тази нормалност. Вярвам, че тя е изключително важна точно в тези трудни времена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари