Борисов: Фалшиви новини са, че ще има извънредно положение след изборите и ще се затваря страната

1
"Няма да има ново извънредно положение и нови мерки". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с представители на Националния оперативен щаб срещу коронавируса
"Няма да има ново извънредно положение и нови мерки". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с представители на Националния оперативен щаб срещу коронавируса Видео: Фейсбук

Министър-председателят проведе среща с представители на щаба

"Няма да има ново извънредно положение и нови мерки". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с представители на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

"Фалшиви новини са, че ще има извънредно положение след изборите и ще се затваря страната. Изпълнили сме нашия ангажимент и сме осигурили необходимото финансиране за справяне с коронавируса до май. Следващото Народно събрание и правителство ще решат как да продължи финансирането на системата занапред.", категоричен бе министър-председателят.

Борисов отбеляза още, че 230 000 дози ваксини ще получи страната ни през тази седмица. През месец април очакваме над 700 000 дози. Близо 437 000 българи вече са ваксинирани срещу коронавируса. 

"Броят на пациентите в лечебни заведения е голям, но въпреки това здравната система издържа на натиска благодарение на предварителната подготовка и осигурените достатъчно количества медикаменти и кислород за лечение в болниците. Допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за месец април за работещите на първа линия са осигурени. Докторите първи имаха възможност да се ваксинират и разполагат с всичко необходимо , за да могат да работят спокойно и да лекуват хората", каза Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари