Мартеници с фолк звезди се появиха в Русе

1
Традиционно русенци чакат последния момент за купуването на мартеници
Традиционно русенци чакат последния момент за купуването на мартеници

Търговията върви усилено, а сред предложенията има доста интересни и нестандартни мартеници

Традиционно русенци чакат последния момент за купуването на мартеници, споделиха дългогодишни търговци на Мартенския базар в центъра на Русе. На днешната Баба Марта търговията върви усилено, а сред предложенията има доста интересни и нестандартни мартеници.

Сред тях са изработените от вълна, които носят своя индивидуалност. Майсторите им споделят, че за изработката на тип „брошка“ отиват около 3 часа, докато за гривна времето е минимум 3 дни, тъй като се преминава през редица специфични етапи при обработката – степане, бодене. Затова цената им е близо 20 лв, съобщи Русе Медиа.

Голям интерес има към мартениците с герои от „Междузвездни войни“. Докато преди дни можеше да се намери целият комплект без Йода, сега вече са изчерпани също Дарт Вейдър и Хан Соло.

За разлика от София, тук липсват мартеници с участнички от риалити шоуто „Ергенът“. Затова пък са се появили екземпляри с образите на фолкзвезди. Търговецът сподели, че ги е извадил днес, след като ги открил случайно забравени в стар кашон отпреди 15 години. Пуснал ги е на цена от 2,50 лв., но интерес към тях има и тъй като не могат вече да се намерят, вероятно ще се продават и по-скъпо.

А сред мартениците, които са на тема спорт, може да се купи и мартеница на ФК „Дунав“ - Русе.

На Мартенския базар има и павилиони с кауза, където цената на мартениците не е определена, а всеки дава колкото прецени. А някои от жените, изработили сами мартеници, създават допълнително настроение, облечени в носии като Баба Марта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Панагюрския бик
    За 2ри февруари, в Русе по сексшоповете предлагаха и надуваем кмет Малко нисичък но с голяма халка
  • 7
    7
    90% до 6
    Аз попаднах на списъка с пенсионерите. И съм силно изненадан. И ако милионери като Васил Найденов, Кирил Маричков, братя Аргирови съм ги чувал все пак, то над 90% са напълно неизвестни за мен имена. Кой по дяволите е Константин Димитров Петров, Иван Николов Михайлов, Георги Димитров Начев и т.н. и т.н. Към 150 имена са. С доживотни пенсии.
  • 5
    6
    Чалгар
    Сега, да оставим настрани извращението да се слагат образи на хора върху мартеници, но защо пък чалга образите да са нещо по кофти от другите? Все пак чалгарите плащат пенсиите на такива "звезди" като Богдан Томов. Нищо, че няма и ден трудов стаж. Нещо, архивите били изгорели.
  • 12
    5
    Дгд
    Падението и гаврата продължава
  • 19
    4
    стоян стоянов
    "Търговският" кич не подмина и тази чисто българска традиция-жалко!...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари