Мария Карагьозова: С Иван Гешев не пием скъпо шампанско

0
Не ядем и швейцарски бонбони, добави Карагьозова
Не ядем и швейцарски бонбони, добави Карагьозова Видео: Euronews Bulgaria

Не ядем и швейцарски бонбони, добави Карагьозова

„Надявам се, че до местните избори ще сме готови като регистрирана партия.“ Това сподели Мария Карагьозова от „Справедливост за България“ на бившия главен прокурор Иван Гешев, цитирана от Euronews Bulgaria.

Ето какво още каза тя:

Справедливост за България“ не е политическа партия, а сдружение - ще го регистрираме за обществена полза. На 30 юни се събрахме седем човека и направихме учредително събрание. Това сме хора, които отдавна работим по темата правосъдие от години. В България от години тенденциозно се прави закона, ние не сме правова държава. Правова държава е тази, в която се работи по правила.

Да, Иван Гешев ме покани, ние с него сме работили по много законодателни инициативи, убеждавали сме депутати да приемат закони в полза на държавата, работили сме много добре заедно.

Трима човека сме в управителния съвет, Гешев е председател на сдружението. Днес се надяваме ВСС и по-точно прокурорската колегия да приеме оставката на Иван Гешев от ВКП.

Членска маса към сдружението нямаме, нямаме право да преминем към етап набиране членска маса. На моя профил във Фейсбук пише имейла, в който може да се заяви членство в нашето сдружение. На профила на Иван Гешев също го пише.

За мен не е вярно, че Иван Гешев е компрометирана фигура. Второто е, че това не е сдружение от Иван Гешев, то е от хора, които мислят еднакво, това не е сдружение за подкрепа на Иван Гешев, не се срещаме с обвиняеми, за да обсъждаме културни развития, не лобираме за ничии интереси. Имаме намерение да станем партия, но е на много ранен етап, ние преди два дни имахме учредително събрание. Очаквам регистрацията да свърши до края на месеца.

Ще си партнираме с политически сили, които работят за върховенството на закона и правовата държава. За момента няма такива в Народното събрание."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Избори
    Ще гласувам с долния си пръст .
  • 5
    1
    е баси боклука е тая
    Мария Карагъозова. Разградски миндил. Точно си пасват с каскета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари