Маринов: Френски съд ще реши кога Баневи ще бъдат върнати у нас

0
Има достатъчно доказателства за ареста им, отсече вътрешният министър
Има достатъчно доказателства за ареста им, отсече вътрешният министър Снимка: БГНЕС

"Има достатъчно данни за извършено престъпление след като някой е арестуван", коментира вътрешният министър Младен Маринов в Кърджали задържането на бизнесмена Николай Банев и съпругата му Евгения във Франция.

Той отказа да съобщи подробности, защото по думите му „и сега се извършват процесуално-следствени действия под надзора на специализираната прокуратура”.

"Кога ще бъдат доведени в България ще реши френския съд след като бъдат предоставени всички документи от наша страна по механизма, който е за международна правна помощ", посочи министър Маринов, предаде Дарик.

Той коментира и все още незаетото място на главен секретар на МВР. По думите му се обсъждали няколко кандидатури, отговарящи на изискванията да заемат тази длъжност и между тях няма такъв, който вече е заемал този пост назад в годините.

Министър Младен Маринов пристигна в Кърджали заедно с директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, за да открият паметник на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на ОДМВР и РДПБЗН в региона.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари