Маратон на солидарността в Русе

0

Експерти от Областна администрация Русе се включиха в проведения по-рано през деня символичен маратон на солидарността, който събра повече от 70 участници.

Идеята на инициативата е по този начин да се покаже съпричастност с хората, които изминават дълъг път в търсене на по-добри условия за живот.

„С настоящото бих искал за пореден път да засвидетелствам уважението си към Вас! Гарантирам подкрепата си за всяка една Ваша бъдеща дейност и Ви уверявам в категоричната си позиция относно необходимостта от инициирането на повече подобни събития!“, това се казва във връчения поздравителен адрес от името на заместник областния управител на област Русе Свилен Иванов на изпълнителния директор на „Каритас“ в Русе Стефан Марков. Също така от името на заместник областния управител към участниците в събитието бяха отправени пожелания за здраве, удовлетвореност от постигнатото и още множество успехи. „Бъдете силни и вярвайте в доброто! Правете добро!“, се казва още в поздравителния адрес.

Всъщност днешната инициатива беше последната планирана дейност по проекта „Миграция, взаимодействие, развитие“, по-известен с акронима си MIND. В него участват 12 „Каритас“ организации от 11 европейски държави, като сред тях е и русенската организация. В маратона всеки имаше възможност да се включи както прецени – пеша, с ролери, кънки, колелета, тротинетки, но най-важното беше в сърцето си да носи добрина и да има желание да бъде част от един по-справедлив и добър свят.

Събитието е трето по ред и на практика се реализира веднъж в годината. Освен това само от началото на тази година са проведени шест кръгли маси, на които са разяснявани в детайли възможностите и предизвикателствата, пред които страните от Стария континент се изправят, срещайки се с различните миграционни процеси. В крайна сметка хора от цяла Северна България са имали възможността да бъдат част от инициативите по проекта.

Организаторите обещават, че ще продължат да дават всичко от себе си.

Сред официалните лица на днешното събитие бяха още заместник-кметът по хуманитарна дейност на Община Русе Енчо Енчев, председателят на комисията за взаимодействие с гражданското общество и общински съветник Биляна Кирова, както и разбира се изпълнителният директор на „Каритас“ в Русе Стефан Марков, а също така и Цвета Ненова, журналист и част от екипа на проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари