Малчугани рисуват цветя и билки пред Доходното здание

0
Малчугани рисуват цветя и билки пред Доходното здание

Децата от Школата по изобразително изкуство към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Маргарита Хрисандова ще закрият творческия си сезон с рисуване на открито. Събитието преминава под мотото „Градът по Еньовден“ и се провежда в рамките на Фестивала за съвременна градска култура „Аз, градът“.

Началото е днес, 25-ти юни, от 17:00 часа пред Доходно здание. В рисуването на открито децата ще направят собствена интерпретация на темата за цветята и билките, разпространени в България, съобщават от Община Русе.

През изминалия творчески сезон младите художници на Школата по изобразително изкуство към Общински детски център за култура и изкуство се включиха в много национални и международни конкурси.

За участието си в Националния конкурс „Възкресение Христово“ всички деца от школата получават сертификати в трите възрастови групи. Групово отличие за русенските таланти и диплом за участие има и от XXXIII Международен „Мал Битолски Монмартр“ в Битоля, Македония. Кристина Ангелова и Асена Арифова получават грамоти за отлично представяне от конкурса за рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”, който е в рамките на ХІV Международни празници „Дико Илиев”, Монтана.

С трето място е отличена Асена Арифова от ХІ Национален конкурс „Казанлъшка роза” за творбата си от рисувана коприна. Освен награда за Асена и цялата Школа, има диплом за отлично представяне от конкурса „Казанлъшка роза”, който бе в рамките на „Празник на розата” 2014, съобщават още от Община Русе.

Кристина Ангелова е отличена с първо място във втора възрастова група в раздел „Рисунка” от Трети Национален конкурс за детска рисунка „ПриказкиТЕ” с тема „Приказките на Шарл Перо“ град Варна. Заедно с дипломи и грамоти младите художници получават медали и много предметни награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари