Макс Верстапен постигна рекорд по поредни победи във Формула 1

0
Той е първият пилот, печелил 10 поредни състезания
Той е първият пилот, печелил 10 поредни състезания Снимка: Фейсбук

Той е първият пилот, печелил 10 поредни състезания

Макс Верстапен спечели Гран при на Италия и постави нов рекорд по последователен брой победи във Формула 1 – 10. Успехът за Ред Бул бе двоен благодарение второто място на Серхио Перес. Трети и четвърти се наредиха състезателите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер.

Началото се забави с повече от 20 минути, след като по време на загряващата обиколка Юки Цунода получи повреда и спря край пистата, а организаторите се забавиха да отстранят колата му, информира БГНЕС.

Контакт между Люис и Пиастри донесе счупено предно крило на австралиеца и наказание от 5 секунди на Хамилтън. В челото Макс се откъсна, а Серхио Перес започна да притиска автомобилите на Ферари.

В 32-ата обиколка той изпревари Льоклер, а след дълго притискане мина и пред Сайнц. В последните турове голямата интрига бе за третото място между съотборниците във Ферари.

Льоклер притисна Сайнц и на няколко пъти го атакува, като двамата дори се докоснаха, а монегаскът блокира сериозно и гумите си. Все пак обаче не успя да стигне до подиума, който остана за Сайнц.

Джордж Ръсел и Люис Хамилтън завършиха 5-и и 6-и, а Топ 10 допълниха Алекс Албон, Ландо Норис, Фернандо Алонсо и Валтери Ботас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари