Македония: Изядохме тоягата, дайте си ни моркова

0
Македония чака дълго, време е за моркова
Македония чака дълго, време е за моркова

„Ще бъде много трудно, и ще има трудности, но резултатите в края се виждат. Имаме Национален съвет, имаме закон за специален прокурор. Изядохме тоягата и е време за моркова”, каза Лидия Димова, председател на Националния съвет за евроинтеграции на днешната шеста сесия, на която присъства и еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан.

„Да се отворят преговорите по глава 24, а не само да получаваме нови препоръки за започване на преговорите. Македония чака дълго, време е за моркова”, каза Димова.

По-рано днес Хан приветства назначаването на специалния прокурор. „Сега е необходим по-нататъшен напредък в прилагането на споразумението и приоритети за реформи”.

„Радвам се на връщането на опозицията в парламента и в институциите, както и за гласуването на закона за специален прокурор”, каза Хан на Националния съвет за интеграция.

„Признавам, че Македония има редица проведени реформи, но остават трудните. Изразихме загриженост за независимата съдебна власт. Вашите съдии са обучени, но трябва да бъдат оставени да си вършат работата. Надявам се, че специалният прокурор ще може да си върши работата. Необходимо е институциите да бъдат отделени от политиката”, подчерта Хан.

Хан изтъкна, че ще се обърне особено внимание на изпълнението на избирателните реформи, които трябва да бъдат приложени до изборите през април.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари