Майката на заклания Румен проплака: Мъжът ми побесня, не видях кога го уби!

3

Дни след жестокото убийство потресло петричкото село Мендово, случилото се в семейството на Иван и Недка Средкови продължава да е най-коментираната тема.

Миналият месец 80-годишният Иван уби с брадва родния си син 48-годишния Румен. След скандал за пари."Майка съм, не искам да виждам мъжа ми, с когото съм изкарала целия си живот, сърцето ме боли. Той да утрепе така жестоко сина ми, няма да му го простя. Ако той си отиде пръв на гроба му няма да стъпна", разказва баба Недка, изплакала очите си по загубения си син. 

"Няма свещ да му запаля, така както прави той в момента. Не е отишъл до гроба на Румен, на погребение не дойде, не дойде на 40, дума не продумва за него, като че ли не е негова рожба", нарежда баба Недка, която вечерта на убийството дори не разбрала какво е сторил дядо Иван, пише struma.com.

"Тая вечер при мене дойде Румен и ми вика "Мамо дай 2.50 за една ракия от магазина, дадох му. Не беше хубаво, че все пие, ама и той не пиеше от добро. Беше женен, имаше семейство, детенце хубаво. Изведнъж започна лошо да бие снахата и тя си взе детето и избяга от него. Така той се пропи, а и нещо се случи в главата му. Хем ми беше жално за него, хем яд, защото биеше като се напие, и мене ме е бутал, та ръката си счупих като паднах.

Та в тая вечер му дадох на Румен 2.50 лв. и той си купи ракия, качи се горе у стаята, аз останах долу. Върна се Иван от нивата и аз му казах, че съм дала пари за ракия 2.50, та да ми даде малко пари, да ида да купя хляб. И тогава той побесня. Качи се горе у стаята на Румен, не чух да се карат. После дойде при мене, гледам целия у кръв и ми вика "Недо, Румен повече пари за ракия няма да ти търси, изтръпнах, качих се в стаята и го видях, целия в кръв, с балтията главата му разбил, /баба Недка се дави от сълзите си и продължава/. Викнах помощ от комшиите и така. После полиция и го затвориха дядото.

Искам да влезне у затвора, не мога да го гледам и да знам, че той е убил детето ми. Дано никой не изпита тая болка, синче ми беше
", ридае баба Недка. Тя има още две деца, дъщеря в село Първомай и син в София. Но Румен и бил слабост, защото бил добър, когато не бил пиян, все покрай нея се въртял.

Бил добро дете, послушно: Какво му стана с тая глава, пусто пиене, болен си беше от алкохола се поболя, а от както жена му бега, съвсем се провали. Аз съм майка всичко на него съм простила, но на мъжа ми Иван -никога няма да простя, казва Недка и ни води към стаята, където е станало убийството. Възрастната жена ни спира пред врата и казва "Няма да ви пусна тука, не се влиза, но ето тука в леглото го уби", казва жената. Така и не успяхме да видим бащата. Дядо Иван работил до късно на нивата. Не му се прибирало в къщи, бабата му е сърдита, стаята на сина му-заключена.

Ужасът от преживяното витае в къщата,където баба Недка всеки ден се моли да си отиде от тоя свят, защото с тази мисъл не се живее лесно ......

Припомняме, че съдът в Благоевград се смили над 80-годишния Иван и го пусна под гаранция. В ареста едва ли би оцелял, той е болен и слабичък мъж, който обаче уморен от безпаричие и ядове, вдигна брадвата и уби родния си син.

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Слънчев удар е... Когато твоето слънце, те хване с друго слънце...

Харесай Дунавмост във Фейсбук