Майката на сиамските близнаци: Лекарите не откриха аномалията

0
Близките винят лекарите, тъй като при консултацията не са открили аномалията
Близките винят лекарите, тъй като при консултацията не са открили аномалията

14-годишната родилка от Сливен, която роди сиамски близнаци учи в 6-то училище в града.

Близките винят лекарите, тъй като при консултацията не са открили аномалията, съобщава БТВ.

Те казват, че самата тя имала сестра близначка. Бащата на бебетата е вторият й братовчед. Двамата не живеят заедно, но са от един квартал.

„Дори аз не я пускам там да ходи при свекървата“, категорична е майката на Мария. Самата родилка казва, че при консултациите не са й казали, че бебетата са сиамски близнаци. Тя е мислела, че всичко е наред.

Лекарят, оперирал Мария обяснява пропуска със старата ехографска техника в болницата. „Единият плод беше залепен за другия в седалищната част. В първия момент бяхме неприятно изненадани. Те бяха живи, но не здрави“.

„Когато извадихме бебетата, тогава видяхме, че са сиамски близнаци, тъй като нямахме възможност да реагираме, работихме по спешност”, казва д-р Марин Бозуков от АГ МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, който е изродил бебетата на 14-годишната майка.

След секциото и двете бебета изплакват. Единият плод е съединен с другия към седалищната част, а второто бебе е с наполовина развит гръден кош.

Веднага след раждането децата са откарани в болница в Пловдив, където лекарите ще решат дали да бъдат оперирани и разделени. Според тях шансът да оцелее само едното бебе е много голям.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари