Майка уби едномесечното си пеленаче, защото се разревало

0
Майка уби едномесечното си пеленаче, защото се разревало

Майка уби едномесечното си пеленаче, защото се разревало и я ядосало. Тежкото престъпление станало в циганската махала на град Долна баня. Там 30-годишната Десислава живеела в порутена барака заедно с мъжа си и шестте си деца, последното от които се родило през май. В четвъртък срещу петък през нощта момиченцето започнало да плаче. Майка му на няколко пъти се опитала да го успокои, но накрая нервите й не издържали и го ударила с ръка по главата. Детето моментално изпаднало в безсъзнание. Това обаче не притеснило особено майка му, която се опитала да го наплиска с вода, за да го свести. Момиченцето обаче не помръднало и едва тогава решила да го заведе в най-близката болница в Костенец. Пред лекарите тя не казала какво се е случило. Те обаче видели голямата подутина на главата на детето, което малко след като се озовало при тях издъхнало. Направената по-късно аутопсия показала, че детето е починало от тежка фрактура на черепа и оток на мозъка. Медиците веднага уведомили полицията. Служители на районното управление в Костенец отишли на място и след кратко разследване задържали майката. Тя до последно не искала да си признае с какво е ударила детето, за да го убие. Жената е задържана с постоянна мярка в ареста и с повдигнато обвинение.

„Децата са я бутнали малката Десислава никога няма да го направи”, категорични бяха вчера съседите на арестуваната майка от ул. „Крали Марко” на циганската махала в Долна баня. Те обясниха, че в последно време семейството на Десислава е започнало да демонстрира добро финансово състояние. Дори се преместили от малката едноетажна къща в съседната, която била по-голяма. Взели си сателитна чиния и сменили дограмата. Не смогнали обаче да оправят постройката отвътре. Подът на места бил с пръст, а на други с цимент. Липсвали и мебели. Именно в стаята, в която било детето, настилката била само от бетон. Съседите смятат, че семейството на Десислава може да е влязло в схемата с фалшивите ТЕЛК и парите да са от там. Подозренията им се подсилвали, тъй като новият дом на фамилията бил на метри от къщата на организатора на престъпното източване на пари от държавата.

От окръжната прокуратура съобщиха пред „Монитор”, че за момента основната версия е, че Десислава е счупила черепа на дето с юмрук. Експертиза е доказала, че тя няма психически отклонения, което означава, че ако вината й бъде доказана, ще лежи в затвора за убийство.

На следващия ден след престъплението били изпратени социални работници в къщата им. Те констатирали, че условията са крайно неподходящи за отглеждането на деца там. Покривът на постройката бил пробит и през него валяло, настилката била от пръст, а за баня и тоалетна не можело и да става въпрос. Поради тази причина останалите пет деца били настанени в дом.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари