Майка обвини полицаи, че са пребили сина ѝ

0
Вече седмица Валя Лилова не е виждала детето си, жената е готова на протест
Вече седмица Валя Лилова не е виждала детето си, жената е готова на протест

Майката на 16-годишно момче от Видин обвини униформени, че са нанесли жесток побой на сина ѝ.

Всичко се случило миналия вторник, когато по думите на Валерия Лилова синът ѝ бил нападнат от полицаи, докато се разхождал с приятелката си по велоалеята до общината в крайдунавския град. Първоначално цивилен униформен служител му се нахвърлил с юмруци, а секунди по-късно от партулна кола в близост слезли още двама и натупали здраво хлапака.

След екшъна ченгетата качили момчето в патрулката и го задържали в полицията за 24 часа по обвинение, че е извършил кражба на портмоне от чужденец. Малко след като момчето се озовало в ареста състоянието му се влошило, защото било с тежка форма на епилепсия и това наложило униформените да потърсят майката, за да им даде лекарствата му. Едва тогава Лилова разбрала, че синът ѝ е задържан и обвинен в кражба, като по време на разпит си признал всичко. 

След като изтекли 24-те часа, от полицията предали момчето на отдела за закрила на детето, които след преглед установили, че няма никакви следи от насилие. Психолог провел разговор с него и преценил, че трябва да бъде настанен в кризисен център, тъй като майката „няма капацитета да се грижи за него и останалите си деца“. В мотивите е посочено, че тя работи като сервитьорка, бащата е в затвора, имат още 3 деца, а младежът има редица криминални регистрации в полицията. 

Към момента момчето е в центъра, а Лилова може да го вижда в определени дни. Така жената разбрала с подробности от сина си как е нападнат и бит и е решена да съди полицаите. Момчето обяснило още, че не е извършило въпросната кражба и има свидетели, които ще потвърдят думите му, като сред тях е и продавачката в магазина, откъдето е откраднато портмонето.

В същото време в областната дирекция на полицията във Видин тече вътрешно разследване по случая. Въпреки, че до момента Валерия Лилова все още не е подала сигнал за насилие над сина й от униформените, от ОДМВР - Видин са се самосезирали от изявленията й пред местни медии и са започнали разследване.  

Лилова е категорична, че ще си търси правата. В момента жената се консултира с адвокат и се подготвя да съди сочените за виновни полицаи. Съдебна битка ще води и да прибере сина си от кризисния център.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари