Майка накара 13-годишната си дъщеря да проси, леля й я направи проститутка

1
Директорът на Кризисния център, в който било настанено детето, го е върнала на родителите му
Директорът на Кризисния център, в който било настанено детето, го е върнала на родителите му

13-годишно дете е принуждавано да проси от майка си, да проституира с възрастни мъже от леля си, а директорът на Кризисния център в Бургас, в който било настанено със съдебно разпореждане, го е върнала на родителите му.

Причината - поведението на детето в социалната институция било... неприемливо. Докладите на дирекция „Социално подпомагане" в Бургас сочат, че семейната среда е вредна за детето. С разпореждате то е изпратено в Кризисния център за деца. Още в деня на настаняването си обаче хлапето избягало. Появило се отново на следващия ден, после пак изчезнало. Върнало се 24 ноември м.г. Проявяло агресия и автоагресия към себе си, психолог направил опит да разговаря с него, сочат докладите.

Според служителите от Кризисния център обаче, поведението му било неприемливо. Затова екипът и директорът на социалната институция Ина Далчева преценили, че то трябва да се върне на майката. Предали й го с... декларация, пише "Дарик".  

На 2 декември м.г. старши инспектор в отдел „Мониторинг" на Главна дирекция „Контрол по правата на детето" извършил проверка в центъра. На директорката е наложено административно наказание за нарушение на Закона за закрила на детето. Санкцията е в минимален размер от 500 лева. Тя обжалва. Съдът обаче прецени, че не изпълнила заповедта на шефа на Дирекция „Социално подпомагане" и не е съдействала при осъществяване на дейностите по закрила на детето - социално и психологическо консултиране, подкрепа, превенция на просията и инхалирането с бронз и пр. и потвърди глобата. 

Решението на съда подлежи на касационно обжалване в 14-дневен срок.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари