Майка на дете с увреждане: Елате пред Общината да ни подкрепите!

2
Който може да отдели половин час, да дойде на площада, ние ще ви очакваме!
Който може да отдели половин час, да дойде на площада, ние ще ви очакваме!

Русенска майка на дете с увреждане призова съгражданите си да подкрепят хората със здравословни проблеми.

Публикуваме апела на г-жа Бахтишен Джуджева:

"Уважаеми русенци, очаквам вашата подкрепа за майките на деца и лица с увреждания. У нас да имаш дете с увреждане е доживотна присъда. 

Не защото ние, родителите, се притесняваме или срамуваме от децата си, а защото държавата няма никакво разбиране, няма никакво отношение, няма закони, които да защитават хората с увреждания.

Майки, деца и младежи с увреждания от София организираха палатков протест- Системата ни/ги убива, с начална дата1.06.Последваха ги майки от други градове на страната. Ние също стартираме с нашия палатков протест на 18.06.2018 от 9.00 на площад Свобода пред общината. Нашите искания са обсъждане и приемане закон за личната помощ.

Законът трябва да е отделен от подготвяния от държавата нов закон за хората с увреждания и да овластява човека с увреждане. Искаме реформа, искаме децата и хората с увреждания да получат адекватна подкрепа.

Някои министри не искат да чуят и не искат да разберат елементарното нещо - искаме нашите деца да живеят. Политиката, която се провежда спрямо хората с увреждания е антисоциалната и е "буквален геноцид срещу нас като родители".

Това е гаврата на държавата спрямо нас. Ние не трябва да сме навън, нашите деца не трябва да се виждат, няма достъпна среда, няма електронна карта за здравеопазването, няма регистри, няма услуги, няма асистенти.

Който може да отдели половин час, да дойде на площада пред общината и да ни подкрепи. Ние ще ви очакваме! Подкрепете ни!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари