Махнаха плакатите на Венцислав Ангелов-Чикагото

2
Първата точка, откъдето бе свален агитационния материал, бе Кръговото до полицията
Първата точка, откъдето бе свален агитационния материал, бе Кръговото до полицията Видео: Русе Медиа

Служители на СЗ КООРС премахнаха рано тази сутрин транспарантите на Венцислав Ангелов-Чикагото, разпънати на различни места в града, предава Русе Медиа.

Това стана след заповед, издадена от кмета Пенчо Милков по указания на Районната избирателна комисия.

Първата точка, откъдето бе свален агитационния материал, бе Кръговото до полицията. След това екипът обиколи още четири места в града, където кандидатът за народен представител от партия „БНО“ е поставил огромните си платна. В тях той определя COVID-19 като манипулация и измама от страна на държавата, обявява война на заразата и е против „принудително и задължително“ ваксиниране.

Това е поредният случай, в който се разпорежда премахването на агитационни материали на Венци Чикагото от възлови точки в Русе. По време на местните избори отново се стигна до същия казус, тъй като транспарантите не отговаряха на изискванията на Изборния кодекс. В същото време кандидатът, както и сега, е подал уведомление за провеждане на митинги за периода на предизборната кампания на различни места в Русе. Само че според членове на избирателната комисия той няма как да е 24 часа в различни краища на града по едно и също време.

Според решението на РИК-Русе отпреди няколко дни, агитационните материали трябва да бъдат премахнати, тъй като не отговарят на изискванията на чл. 183 ал. 3 и ал. 4 от Изборния кодекс.

Чл. 183. (2) Всеки агитационен материал съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание.

(3) Агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари