Любов колкото три планини

1
Тя го кара да чете, а той я кара да го обича
Тя го кара да чете, а той я кара да го обича Видео: NOVA

Една история за пътя в планината, пътуването към себе си, селските интриги и цената на криволиченето към високото.

Героинята в нея учи за ветеринарен лекар и спасява животите на животни. Героят се грижи за голямо стадо овце в планината. Общото между тях обаче не са само животните. Свързва ги голямата любов към тях и между тях, научаваме от предаването "Ничия земя" по NOVA.

Ива и Петър живеят в подножието на три планини – там, където нежно се допират Рила, Пирин и Родопите. Там обаче животът не е никак лесен, но никой и не се оплаква. Понякога дните са изнемощяващо дълги, посветени на другите, друг път са поносимо уморителни, но отново посветени на другия. Направо отдадени до крайност на другия.

Звучи като приказка, но в нея нищо не е приказно. Отрудено и отчайващо е, но по един такъв прекрасен начин, че дори животните да се усмихнат. Ива, Петър и всички четирикраки, които ги захранват с желание за живеене. Тя го кара да чете, а той я кара да го обича. И макар животът им да не е в книгата, си е за книга. В тази книга те са толкова истински герои, колкото и в истинския живот, където мечтата за джип втора ръка върви ръка за ръка с мечтата за първо дете.

Така сред овцете открихме кротките и смислени въпроси и истини, а именно какво е да се прибираш с желание и да знаеш, че има кой да те чака.

Вижте повече във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари