Любомир Аламанов: Специално за Слави, Бойко и Петър Илиев - не се прави така!

0
Кратка хронология на днешната катастрофа
Кратка хронология на днешната катастрофа Снимка: news.nbu.bg

Правило №3 на кризисните комуникации: Когато сте в криза, не се карайте. Поддържайте любезен тон. Все пак вие сте в криза, не останалите.

Правило №4 на кризисните комуникации: Когато сте в криза, извинете се. Не е страшно, не боли. Помага за сваляне на напрежението.

Изумително е как хората на Слави за по-малко от ден успяха да сбъркат в комуникационно отношение повече отколкото Бойко успяваше за седмица. Може да се напише цял учебник с огромно заглавие: Не се прави така!

Кратка хронология на днешната катастрофа:

1. Интервюто на Петър Илиев сутринта по Нова ТВ трябваше да даде отговор на някои спекулации около името му. Вместо това се превърна във фиаско.

2. Слави решава да замаже положението, като пуска пост за бъдещето на евентуален кабинент. Но вместо да донесе успокоение, постът е изпълнен с намеци, заплахи и откровено политическо изнудване.

3. Двете горни точки водят до естествена реакция на много хора, които не искат пореден агресивен човек да управлява. Социалните мрежи, както и доста медии са пълни с негодуване, преминаващо на моменти в откровени подигравки.

4. Не знам Слави какво е очаквал. Но ако е очаквал само хвалебствия, сбъркал е електората.

5. Изнервен от всичко това, Слави не се извинява, а прави нова контра-атака. Публикува пост, в който се опитва да оправдае поведението на Петър Илиев и да нахейти партиите, че не искат да го подкрепят слепешком.

6. Тази подкрепа е с класическия прийом как насилникът опрадвава агресия с поведението на жертвата.

Затова, да повторим едно основно правило. Специално за Слави, за Бойко, за Петър Илиев (още не е толкова известен, че да е разпознаваем само по едно име като фолк-певица) и за всеки друг политик, който иска да се кара на избирателите:

Няма причина, няма основание, няма нищо, което да оправдае политик, който проявява агресия. Политиците са "слуги на хората". Само назначени "домоуправители, които да събират такси и да се грижат входът да е чист". И ако на някой политик това не му харесва, много моля по никакъв начин да не ни позволява да го задържаме насила начело на държавата. Аман!

Май Слави ще подобри Бойко по брой кабинети, недовършили мандатите си. Тези на Бойко поне започваха.

И отново, ако феновете на ГЕРБ днес са изумени от това, което виждат, то добре дошли в нашия свят. Ние това поведение го гледаме от 12 години.

Хора, моля ви, разберете, като гласувате за Спасител, фактически избирате следващия Тиран.

Мислете, гласувайте умно следващия път!

Хубав ден!

Любомир Аламанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари