Лятна жега ни очаква утре

0
Максималните температури обаче ще са летни - между 24° и 29°
Максималните температури обаче ще са летни - между 24° и 29°

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са между 9° и 14°.

Утре ще бъде предимно слънчево. Над планините ще се развива купеста облачност. След обяд от югозапад облаците ще започнат да се сгъстяват. Ще се появи и слаб вятър от юг-югоизток, информира Struma.bg.

Максималните температури обаче ще са летни - между 24° и 29°, традиционно по морския бряг ще са по-ниски и ще са между 16° и 21°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Температурата на морската вече е малко по топла и е 10-11°.

Вълнението на морето ще е сериозно заради вятъра - около 2 бала, след обяд дори слабо ще се усили.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и след обяд само на изолирани места в масивите от Западна България краткотрайно ще превали. По-късно от югозапад ще започне увеличение на облачността.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

В петък вятърът от югоизток ще се усили до умерен и дневните температури ще се понижат, но само с 2-3 градуса.

Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд и привечер, когато на отделни места в Западна България ще превали и дори ще прегърми, с което природата ще възвести началото на топлите месеци.

През почивните дни понижението на температурите ще продължи. В събота над Западна, а по-късно и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места там ще превали краткотраен дъжд, в следобедните часове интензивен и придружен с гръмотевици.

В неделя, с усилване на вятъра, от северозапад ще нахлува студен въздух.

Валежите ще има на много места, а в следобедните часове ще са придружени и с гръмотевици. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните – между 13° и 18°.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари