Лятна школа по роботика в Русе

0

ЛЯТНА ШКОЛА ПО РОБОТИКА организира и провежда Клуб "Роботика" към МГ "Баба Тонка" - Русе. Обучението се финансирана от ФондМатематика на бъдещето“ и Училищното настоятелство към гимназията. То започна на 19 юни и ще продължи до 15 юли.  

В лятната школа участват 18 ученици от бъдещите 5, 6  и 7 класове на МГ. Те са разделени в две групи. Целта на школата е да се разнообрази свободното време на учениците, като им се предостави възможност за използване на креативност в занимания с една интердисциплинарна наука, каквато е роботиката.

В процеса на обучение младежите се научават да усвояват и прилагат по лесен и забавен начин знанията си в областта на физиката, математиката, информатиката, информационните технологии и дори английския език. По време на занятията се учат и как се работи в екип, как да вземат самостоятелно решения,  как да ги съгласуват с останалата част от екипа, как да тестват решенията си и по какъв начин да разпределят задачите най-ефективно.

Ръководител на школата е Донка Симеонова. Обучението се води по методиката на Училището по роботика Robopartans, откъдето участниците получават сертификати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари