„Лукойл“: Има риск от принудително спиране на производството

0
Липсата на възможност за износ на нефтопродукти ще препълни складовете, обясниха от рафинерията
Липсата на възможност за износ на нефтопродукти ще препълни складовете, обясниха от рафинерията Снимка: БТА

Липсата на възможност за износ на нефтопродукти ще препълни складовете, обясниха от рафинерията

„Лукойл Нефтохим Бургас“ АД заявява, че отмяната от 1 януари 2024 г. на квотите за износ на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, фактически е равносилна на отмяна на дерогацията още от декември 2023 г. Това се казва в позиция на компанията във връзка с обявената договореност между управляващите партии в Народното събрание относно дерогацията за внос на руски петрол, предаде БГНЕС.

Липсата на възможност за износ на тези продукти ще доведе до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това – до принудително спиране на производството. Това може да постави бургаската рафинерия в условия на повишен технологичен и логистичен риск и да застраши доставките на горива за българския пазар.

С оглед вероятните негативни последици от това намерение, призоваваме съответните институции към диалог за намиране на изпълнимо безрисково решение. Ръководството на „Лукойл Нефтохим Бургас“ заявява готовност да окаже активно съдействие по този въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ...
    Братлета, стягайте кранчето и спирайте производството. Ще извършите огромна услуга на обществото. Нека горивото изчезне, нека безнеса спре да диша, нека се опразнят рафтовете на магазините, нека. Тогава ще се надигнем и ще почистим със спирт политическия кенеф. И от това наистина ще тръгне прехода и промяната.
  • 5
    2
    ванчо,
    Май пак те сърби главата отвътре?!?
  • -7
    1
    Ванка с танка
    Я си ебавайте майката,ни лев данък платен.Заминавайте си.Дреме ми на дъртия,ако ще и да затворите.Ще дойдат други.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари