Лукашенко: Украйна ни стреля с ракети, но засега ще търпим

2
Беларус ще се противопостави на опитите за въвличането му в конфликта отвъд границата, категоричен е президентът
Беларус ще се противопостави на опитите за въвличането му в конфликта отвъд границата, категоричен е президентът Снимка: АП

Беларус ще се противопостави на опитите за въвличането му в конфликта отвъд границата, категоричен е президентът

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че страната му е прихванала ракета, изстреляна срещу територията ѝ от Украйна преди два дни, информира "Ройтерс", цитирана от News.bg.

Той обаче бе категоричен, че Беларус ще се противопостави на опитите за въвличането му в конфликта отвъд границата.

В петък Киев обвини Русия, че е организирала въздушни атаки под "фалшив флаг" срещу Беларус от Украйна, за да предостави извинение на близкия си съюзник, който пропусна руските сили през територията си, за да нахлуят в Украйна, да се присъедини към самия конфликт.

Предупредих ви, че ще ни тласнат към тази операция, към тази война, обърна се Лукашенко към белоруските войници, според държавната информационна агенция БелТА.

Няма какво да правим там и не сме били поканени, подчерта той и отново посочи, че страната му няма да се намесва в операцията, която Русия провежда в Украйна.

Въпреки това той предупреди, че търпението на Беларус не е неограничено. Лукашенко каза, че ракетата е била прихваната и унищожена с руска помощ над района на Припят, близо до украинската граница.

"Защо се прави това? За да ни подтикнат да започнем да отговаряме. Но не сме чак такива глупаци. Ако отговорим, ще отговорим както трябва, така че всички да го усетят. Засега търпим", отбеляза президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари