Лукашенко падна на колене пред поддръжници и призова да защитят Беларус от смърт

2
Беларуският президент отбеляза, че за първи път коленичи пред тях в живота си
Беларуският президент отбеляза, че за първи път коленичи пред тях в живота си

Беларуският президент Александър Лукашенко говори пред поддръжници на проправителствена демонстрация в централната част на Минск. Той ги призова да подкрепят страната и независимостта й, информира АФП, цитиран от News.bg.

Докато масовите протести срещу управлението му продължават, Лукашенко говори на площад "Независимост". Държавният глава се обърна към участниците на митинга: "Призовавам тук не да ме защитавате, но за първи път от четвърт век да защитите вашата страна и независимостта й".

Президентът коленичи пред събралите се на площада и благодари на хората, информират руски медии. Той отбеляза, че за първи път коленичи пред тях в живота си.

Литва, Латвия, Полша, и за съжаление нашата братска Украйна и нейното ръководство, ни нареждат да проведем нови избори. Ако се съгласим да го направим, Беларус ще загине като държава, като народ, като нация, предупреди той.

Александър Лукашенко смята, че е невъзможно да се фалшифицира 80% от резултата на вота.

Това не може да се случи...Кой ще проведе тези нови избори? Кой ще вземе участие на тези избори? Бандити и крадци, смята той.

Лукашенко каза, че НАТО трупа сили, включително танкове и самолети, до западната граница на страната. Той се закани, че няма да позволи чужди сили да се намесват във вътрешните дела на страната.

Вижте: има танкове, има самолети на 15 минути от нашите граници. Трупа се военна сила в близост до западната граница, обяви президентът.

Според него опозицията трябва да зачита и мнението на мнозинството. По думите му, ако гражданите на Беларус искат реформи, властите ще ги започнат още утре.

Митингът в подкрепа на Лукашенко продължи около час и половина. Президентът говори около 30 минути.

По-рано стана ясно, че Лукашенко е провел втори телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин. Те са обсъдили ситуацията в Беларус.

Вчера Лукашенко звънна на Путин, за да обсъдят обстановката в Беларус. Той предупредил руския лидер, че ако режимът му падне, това ще заплаши и Русия.

За днес е организирана най-голямата демонстрация срещу управлението на Лукашенко в страната.

В петък правителството на Беларус се извини и започна да освобождава демонстранти.

В Беларус възникнаха протести след победата на дългогодишния лидер Александър Лукашенко на изборите в неделя. Управляващият от 1994 г. Лукашенкоспечели шести мандат с подкрепа от 80%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари