Лудогорец прегази Дунав

0
С успеха възпитаниците на Димитър Димитров се върнаха на върха на класирането с 45 точки
С успеха възпитаниците на Димитър Димитров се върнаха на върха на класирането с 45 точки

Шампионът "Лудогорец" победи гостуващия "Дунав" (Русе) с 2:0 в предпоследната среща от 19-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

С успеха възпитаниците на Димитър Димитров се върнаха на върха на класирането с 45 точки, на точка пред втория "ЦСКА-София" и на 7 точки пред третия "Левски", предаде БНР.

Домакините доминираха през цялата среща. Още до средата на първото полувреме Марселиньо, Клаудиу Кешерю и Върджил Мисиджан пропуснаха от чисти позиции. В 34-ата минута разградчани заслужено откриха резултат. Светослав Дяков центрира от дясно в наказателното поле, топката преумина през куп от играчи и отиде в краката на Марселиньо, който финтира Юлиян Ненов и с удар от 6-7 метра преодоля Станислав Антонов. Две минути по-късно отново бразилецът се разписа, след като засече с глава от границата на вратарското поле добро подаване от дясно на Джоди Лукоки.

През второто полувреме "Лудогорец" продължи да контролира топката и играта, а с оглед на развоя на срещата успя да спести и сили за предстоящото решително гостуване на германския "Хофенхайм" в четвъртък в "Лига Европа". "Дунав" пък беше най-близо до попадение десет минути преди края, когато Мирослав Будинов стреля от фаул от границата на пеналта, но Ренан изби. За домакините Вандерсон и Лукоки стреляха край целта от добри позиции.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари