Луди купони заформиха в Лондон след падането на ограниченията

0
Лондончани се насладиха на първата вечер на заведение от 97 дни насам. Заради масовата ваксинационна кампания в страната известните британски пъбове заработиха отново с клиенти
Лондончани се насладиха на първата вечер на заведение от 97 дни насам. Заради масовата ваксинационна кампания в страната известните британски пъбове заработиха отново с клиенти Снимка: Reuters

„Вълнуващо, леко плашещо, но много яко“ – така лондончани описват ситуацията

Лондончани се насладиха на първата вечер на заведение от 97 дни насам. Заради масовата ваксинационна кампания в страната известните британски пъбове заработиха отново с клиенти, предава bTV.

„Вълнуващо, леко плашещо, но много яко“ – така лондончани описват ситуацията с отварянето на заведенията на открито.

Сохо и Уест Енд бяха абсолютно запълнени от хора, като на места полицията беше ограничила движението на автомобили, за да могат да се съберат повече хора. Жителите на Нюкасъл коментират пред Би Би Си, че „си заслужава риска“, за да изпият по една бира навън.

Англичаните чакат този момент от месеци. Заведенията заработиха на открито от този понеделник за първи път от началото на локдауна за Англия на 5 януари. За милиони хора обаче, които живееха под рестрикциите на четвъртата и най-висока степен на опасност от коронавирус в страната, чакането за студена бира навън е започнало още през декември.

Освен пъбовете врати отвориха също фризьорските салони, фитнес залите и зоопарковете.

Дори снегът на места из страната не успя да уплаши хората.

С ваксинационната си кампания Великобритания успя да обхване цялото рисково население на Острова. Страната е успяла да предложи първа доза ваксина на всички хора над 50-годишна възраст.

За последните 24 часа на територията на Острова от COVID-19 са починали едва 13 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари