Локомотив Русе почете паметта на Борислав Богомилов - Шивача

2
"Железничарите" играха в памет на починалия преди две години треньор
"Железничарите" играха в памет на починалия преди две години треньор

Локомотив (Русе) загуби с минималното 0:1 от „Тополи 2010“ в двубой от поредния XXII-ри кръг на първенството в Североизточната трета лига.

Преди срещата с кратка церемония и минута мълчание бе почетена паметта на починалия преди две години, на 8 април, Борислав Богомилов /Шивача/. В своята кариера той бе футболист и капитан, а впоследствие и старши треньор на двата русенски отбора „Дунав“ и „Локомотив“.

Събрали сме се днес да почетем паметта на един наш голям приятел – добър и справедлив човек, човек с главно „Ч“. Борислав Богомилов даде много на футбола в Русе и бе един от хората, които върнаха „Локомотив“ на сцената. Неговата мечта беше да имаме школа, в която да се развиват като футболисти русенски деца и тя е факт“, каза техническият директор на „железничарите“ Калоян Георгиев.

От името на ФК „Дунав“ на церемонията присъства лично президентът на клуба д-р Симеон Симеонов.

Самият мач завърши с меко казано сензационна победа на новака в Трета лига „Тополи 2010“. Още в 7-ата минута бранителят Мартин Иванов се контузи и се наложи принудителна смяна в отбора на „Локомотив“. Гостите се възползваха от реорганизацията в защитата на „железничарите“ и успяха да открият малко след това.

Локомотивци на свой ред потърсиха изравняване, но действията им бяха затруднени играчите на „Тополи“, които след гола си се дръпнаха плътно в отбрана. Многобройните пропуски и ударената греда не помогнаха на русенци да променят негативния резултат до края на мача.

Има и такива мачове, в които не влиза и не влиза. Гостите се бориха здраво и в крайна сметка се поздравиха с победа. За нас остават поуките. Ще се борим във всеки мач до края на сезона. Надявам се да успеем да се реваншираме подобаващо за днешния си неуспех“, заяви след мача старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

В следващия кръг, на 13 април, в събота „железничарите“ ще гостуват на „Хитрино“. Мачът ще се играе на стадион „Панайот Волов“ в Шумен, заради продължащ ремонт на терена в самото Хитрино.

Съставът на Локо (Русе) срещу „Тополи 2010“: Радосвет Христов, Владимир Перчемлиев, Огнян Брайнов /капитан/, Мартин Иванов (7′ – Кристиян Атанасов), Ивайло Иванов, Мартин Рачев, Станимир Ангелов (65′ – Александър Тошков), Мартин Недков (81′ – Даниел Костадинов), Динко Станчев, Дениз Неджмиев, Радомир Хараланов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари