Лиляна Павлова: Изявлението на Тереза Мей е важно за България

0
Ако Великобритания се откаже от плащанията, финансовите пакети биха били под риск през 2018 г.
Ако Великобритания се откаже от плащанията, финансовите пакети биха били под риск през 2018 г.

Изявлението на Тереза Мей, че Великобритания няма да се откаже от плащанията си до 2020 г. е важно за България и за другите държави от ЕС.

Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова по време на Международна конференция за българското председателство на ЕС на тема: „Асоциацията на почетните консули в подкрепа на българското председателство на ЕС, предаде агенция „Фокус“.

По думите на Павлова, ако Великобритания се откаже от плащанията, финансовите пакети биха били под риск през 2018 г. Министър Павлова коментира, че и девизът на Българското председателство „Съединението прави силата“ е актуален повече от всякога за Европа, особено в контекста на излизането на Великобритания.

„Всеки развод е скъп, въпросът е колко скъп ще ни излезе и ще успеем ли да се уговорим за взаимно приемливи условия“, допълни Лиляна Павлова.

„Имаме подкрепата от изказването на президента Юнкер, какво бъдеще искаме за себе си, за децата си, за ЕС през 2020 г. Тук основното ни послание е, че категорично не подкрепяме идеята на разделение на скорости, на изток и запад, на богати и бедни, на деление на принципа в или отвън еврозоната. Това разделение не помага за единството, солидарността в Съюза. Това ще се опитаме да отстояваме“, коментира Павлова. Министър Павлова поясни, че младите хора са хоризонтален приоритет за Българското председателство.

„Тук по темата образование имаме специфичен пакет регламенти, които бихме искали да бъдат приети и защитени, включително подобряване условията на труд“, коментира министър Павлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари