"Левски" отпадна от битката за купата на България

0
„Левски” бе отстранен на 1/8-финал в турнира за купата на България от „Черно море”, и то като домакин
„Левски” бе отстранен на 1/8-финал в турнира за купата на България от „Черно море”, и то като домакин Снимка: Sportal.bg

„Левски” бе отстранен на 1/8-финал в турнира за купата на България от „Черно море”, и то като домакин.

„Сините” загубиха с 2:3 след продължения и това е втора поредна тяхна загуба от варненския тим за купата след злополучния финал през 2015 г.

Гостите, чийто треньор Георги Иванов-Гонзо за първи път се появи на „Герена”, откакто напусна поста изпълнителен директор през лятото, поведоха с 2:0 през първото полувреме с голове на Александър Цветков (3-а мин.) и Бакари (30-а мин.). „Левски” обаче успя да изравни чрез Адениджи (62-а) и Пиргов (79-а) и докара мача до продължения. В тях обаче „Черно море” нанесе своя удар, отново чрез Цветков, който се разписа в 101-ата мин, информира Вестник СЕГА.

До края усилията на „сините”, водени от своя нов треньор Елин Топузаков, бяха безплодни и „Левски” отпадна от турнира.

Изходът от мача можеше да бъде съвсем друг. Имахме чисти положения, които пропуснахме. Поздравявам „Черно море” – вкараха си техните положения" – каза Топузаков веднага след мача. - Доволен съм от това, което показахме през второто полувреме и натам. Бяхме пределно мобилизирани. Играчите имаха фантазия, комбинации, положения пред гола. Трябва да отдадем заслуженото на вратаря на „Черно море”.

Според треньора на „Левски” има още какво да се подобрява по играта, макар той да е доволен от показаното от състава, с изключение на грешките при изнасянето на топката.

Напрежение в „Левски” не мога да кажа, че има, извън стандартното. Целите винаги са високи и ако това е напрежение, има го. В първенството все още сме на първо място и смятам да го задържим за доста време. Важното е да се възстановим след тези 120 тежки минути. Този мач мина и замина, вече е в миналото“, допълни Топузаков

"Бил съм дълги години треньор, футболист, директор тук (б.р. - на "Герена"). Много хора ще кажат: "Той победи "Левски", но манталитетът ми е изграден тук и всеки мач играя за победа, независимо дали е срещу "Левски", или срещу член на семейството", заяви пък Георги Иванов-Гонзо.

Той коментира и състоянието на "сините", чиято изпълнителен директор бе доскоро:

"Много легенди коментират, това пречи на отбора. Отборът, ако не играе добре и загуби, журналистите се обаждат на две легенди като Петър Курдов, който, ако не се изявява по този начин по медиите, отдавна да е забравен, Илиян Стоянов и тем подобни и те говорят. От две години атмосферата в "Левски" е отровена от такива хора".

В другия 1/8-финал тази вечер „Литекс” отстрани „Локомотив” (Сф) след изпълнение на дузпи в битка между два третодивизионни отбора.
Домакините от Ловеч поведоха в 51-ата мин. с гол на Искрен Писаров, но „Локо” изравни три минути по-късно чрез Златко Бонев. При 1:1 завършиха и редовните 90 минути, и продълженията. При дузпите от „Локо” пропуснаха Емил Виячки и Георгиос Бузукис, а от „Литекс” – само Иван Иванов, и така домакините се класираха за 1/4-финал след 4:2 при дузпите.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари