Лекувани от COVID-19 руснаци слагат край на живота си

0
Сред тях са 45-годишна полицайка и 48-годишна лекарка
Сред тях са 45-годишна полицайка и 48-годишна лекарка Снимка: Getty Images

Руски и украински медици отправиха апел чрез британския вестник “Дейли мейл” да се разследват зачестилите случаи на самоубийства от хора, които са били лекувани от коронавирус в техните страни.

Последният е 101-годишният руски ветеран от Втората световна война, носител на множество отличия. Той бил парашутист и е извършил 119 скока в Будапеща, Прага и Виена при разбиването на нацистите, но пада фатално от високо, след като се прибира вкъщи от болнично лечение от коронавирус, споделя в.24 часа.

Твърди се, че след август има поне още седем такива случая в Русия, сред които са 45-годишна полицайка и 48-годишна лекарка. Толкова са скочилите от прозорци и в Украйна след октомври.

Това кара някои медици да смятат, че може да има връзка между медикаментите, с които са лекувани, и по-специално силен антибиотик, използван при пневмонии, за който се смята, че може да отключва халюцинации, тревожност и мисли за самоубийство.

Уважаваният украински кардиолог Катерина Амосова смята, че трябва медицинско разследване по тези случаи, а не само полицейско, за да се установи дали това е следствие на някакво действие на COVID-19 върху нервната система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари