Лекция на тема "Как работим със смущаващите чувства“ в Русе

0
Лекция на тема "Как работим със смущаващите чувства“ в Русе
Публична лекция на тема „Как работим със смущаващите чувства“ ще бъде изнесена на 5 септември (петък) от 19:30 часа в Русенска библиотека “Любен Каравелов”. Лектор ще е Томек Ленерт – учител на Диамантения път на будизма.

Томек Ленерт е роден в Гданск, Полша през 1956 г. Среща Лама Оле Нидал през 1983 г., тогава взема будистко убежище и става негов ученик. През 1987 г. започва да пътува с Ламата и вече 27 години е заедно с него по света. Той подпомага активно работата на Лама Оле Нидал. Участвал е в създаването на центрове на Диамантения път в Америка, Австралия, Нова Зеландия, Русия, Западна и Източна Европа.

Той е и автор на книгата "Мошеници в роби” - хроника на събитията, които съпътстват разпознаването на Н. Св. 17 Гялва Кармапа, глава на Карма Кагю линията на тибетския будизъм.

Посетителите ще разберат как могат да ползват будистките методи при работа със смущаващите чувства. Ще имат възможността да получат обяснения за практическите методи за постигане на вътрешна стабилност и радост, които са крайните цели на будизма.

Вход - 8 лв., за ученици, студенти и пенсионери - 6 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари