Лекарката, която напусна Украйна, за да спасява животи у нас

1
Говори д-р Оля Шпортко от Интензивното отделение на болница „Александровска”
Говори д-р Оля Шпортко от Интензивното отделение на болница „Александровска” Видео: NOVA

Говори д-р Оля Шпортко от Интензивното отделение на болница „Александровска”

Д-р Оля Шпортко, която работи в Интензивното отделение на болница „Александровска”, разказа в ефира на „На фокус” за живота си и решението да напусне родината си. Младата лекарка пристига у нас през 2015 г., около година след началото на тогавашното напрежение между Киев и Москва.

Д-р Шпортко споделя, че напоследък мислела да се върне в Украйна, за да помага на сънародниците си там. Мисли го и сега, за да бъде полезна във военно време. Признава обаче, че се страхува. Надява се войната да свърши скоро и да не вземе прекалено много жертви.

Според медикът може да се каже, че светът отчасти е изоставил Украйна в този така труден за страната момент. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мунчо
    Статията малко е объркана. По-скоро "спасява животи у нас защото напусна Украйна", отколкото "напусна Украйна, за да спасява животи у нас"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари