Лекари предупредиха за опасностите от връзване на косата на стегната опашка през нощта

0
Твърде гладките прически допринасят до голяма степен за оплешивяването
Твърде гладките прически допринасят до голяма степен за оплешивяването

Твърде гладките прически допринасят до голяма степен за оплешивяването

Никой не желае да се стигне до това положение.

Трихолог обясни защо любителите на стегнатата прическа по-често и повече страдат косопад от жените, които обичат да ходят с пусната коса, предаде Actualno.

Красиво, но опасно за здравето

Сред собствениците на дълга коса има много фенове на стегнатите прически с коса, внимателно сресана на опашка. Наистина изглежда много ефектно. Особено в комбинация с ярък грим и красиви дрехи.

Но, както според трихолога, честото носене на такива прически, особено по време на нощен сън с опашка на главата, е много вредно за здравето.

Жените, чиято коса често се опъва в зоната на корените, често развиват мигрена, падане на налягането. Освен това те могат да започнат да губят косата си и дори да развият огнища на алопеция.

Пусни си косата

Лекарят също така отбеляза, че плешивостта най-често се проявява във фронтално-темпоралните зони и на задната част на главата.

Според наблюденията на трихолога, не само любовта към внимателно оформени прически (опашка, кок, мида), но и строг дрес код за представители на определени професии може да доведе до проблеми с косата. В риск са стюардесите, офис служителите, гимнастичките и синхронните плувци.

Ние намаляваме рисковете

Както каза лекарят, има само един начин да намалите вредното въздействие на прическите върху здравето на косата: разпускайте косата си възможно най-често, често масажирайте скалпа си и правете маски, които активират растежа на косата.

Тя също така посъветва всички жени с дълга коса да развържат опашката си преди лягане и да спят без ластици и фиби по главата.

Всяка интервенция и дърпане на косата поврежда космените фоликули и възпрепятства по-нататъшния растеж на коса. Накрая ще се чудите какво да направите, за да се сдобиете с нова, здрава коса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари