5 основни „врагове“ на силния имунитет

0
Баналните неща, на които не отдаваме голямо значение, могат да отслабят имунната система
Баналните неща, на които не отдаваме голямо значение, могат да отслабят имунната система

Не е тайна, че имунната система действа като „щит“, за да ни предпази от коронавирус, грип и настинки.

Освен това ни кара да се чувстваме по-добре, да живеем по-дълго и да се представяме по-добре. Баналните неща, на които не отдаваме голямо значение, могат да отслабят имунната система.

Лекари изброяват 5 основни „врагове“ на доброто здраве:

1. Липса на качествен сън

Не пестете нощната си почивка: по-добре не гледайте един епизод или пропуснете новини в социалните мрежи, отколкото да рискувате здравето си. Качествената почивка трябва да продължава от 7 до 9 часа.

2. Алкохолни напитки

Противно на заблудите, алкохолът не предпазва от вируси: напротив, той любезно ги „кани“ да ви посетят. Всяко количество алкохол е вредно за имунната система. По-добре да пиете билкови чайове, които могат да помогнат за облекчаване на стреса по-добре и са с ползи за здравето.

3. Работа

Особено ако е съчетана с отпускане на дивана. Колкото по-малко се движите, толкова по-лошо е вашето здраве и по-слаб имунитетът. Ако не искате да ходите на фитнес сега на фона на пандемията, тогава поне трябва да правите елементарни упражнения у дома.

4. Сладкиши

Ако не си знаете мярката, тогава захарта ще ви изиграе лоша шега - ще отслаби имунната система и ще доведе до набор от килограми. Между другото, наднорменото тегло също влияе негативно на защитните функции на нашето тяло, така че има смисъл да следите теглото си.

5. Лекарства

Много лекари предупреждават да внимавате с лекарствата. Те ще ви помогнат да се излекувате по-бързо, но могат да повлияят отрицателно на микрофлората. В резултат имунната система е отслабена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари