Лекар в Пловдив източил милиони от Здравната каса

0
Това е станало чрез изготвянето на протоколи с невярно съдържание
Това е станало чрез изготвянето на протоколи с невярно съдържание Снимка: БНТ

Това е станало чрез изготвянето на протоколи с невярно съдържание

В районния съд в Пловдив започна гледането на мерките на петимата задържани за източване на Здравната каса за милиони левове. Те са обвинени за извършване на документна измама, като са съставяли протоколи с невярно съдържание за отпускане на помощни средства на хора с увреждания, предава БНТ.

За организатор на престъпната финансова схема се сочи доктор Ненко Василев. С помощта на другите участници той е имал възможност да получи от бюджета на НЗОК стотици хиляди левове. Това е станало чрез изготвянето на протоколи с невярно съдържание.

Според обвинението групата е съставила официални документи с невярно съдържание за предписване на помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия общо за 7482 пациенти с увреждания без правно основание за това.

При влизането си в залата д-р Ненко Василев и другите задържани запазиха мълчание. Василев дори скри лицето си с качулка и маска. Тъй като по делото има лични данни на хора в уязвимо положение съдът прецени, че мерките ще се гледат при закрити врата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Анонимен
    Този доктор е пълен боклук !
  • 1
    1
    икономическа полиция
    Скандалният д-р Ненко Василев, който се скри в Израел, е точил Здравната каса Начало Пловдив Крими Скандалният д-р Ненко Василев, който се скри в Израел, е точил Здравната каса След серия финансови измами през годините, той стана израелски гражданин и се прекръсти на Аарон Лев Управителят на „Медицински център Медлайф“ ЕООД, чрез което е източвана Здравната каса, е скандално известният д-р Ненко Василев. Както "Марица" първа писа, след серия финансови гимнастики през годините, той стана израелски гражданин и се прекръсти на Аарон Лев. После регистрира поредното си фиктивно здравно дружество през 2017 г., в София, с капитал от 2 лв., но на името на сина си Васил Василев. Докторът, който е пловдивчанин, се прочу скандално преди няколко години със серия измамни схеми, за които „Марица“ също първа алармира. ДОКТОРЯТА В БУЛГАРИСТАН СТАНАХА КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ, МОШЕННИЦИ И ДЪРТИ ИЗМАМНИЦИ. АКО ИСКАТЕ ДА ДОЖИВЕЕТЕ ДО ДЪЛГИ ГОДИНИ - СТОЙТЕ НАДАЛЕЧ ОТ ВСЯКАКВИ БЪЛГАРСКИ ДОКТОРЯ НА ВСЯКА ЦЕНА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари