Лекар: Най-много ни учудва, че този вирус е някак всеобхватен

0
На днешния ден се навършва една година от началото на пандемията у нас
На днешния ден се навършва една година от началото на пандемията у нас Видео: bTV

На 8 март 2020 г. бяха открити първите случаи на коронавирус в България

„Мисля, че се справихме. Справихме се със страха от този вирус“, заяви д-р Рада Прокопова, началник на коронавирус отделението в болница „Св. Анна“ в предаването „Тази сутрин“.

На днешния ден се навършва една година от началото на пандемията у нас. На 8 март 2020 г. бяха открити първите случаи на коронавирус в България, а няколко дни по-късно влезе в сила първият локдаун в страната ни.

„Тази една година беше много трудна, но и много поучителна. Хората се оценяват тогава, когато са под стрес. За мое удоволствие всички колеги, с които работя се оказа едни достойни хора“, каза още Прокопова.

По думите ѝ за една година лекарите са придобили доста добра представа как се лекуват пациентите с коронавирус. Смъртността е по-малка, заболяването също протича по-леко.

„Най-много ни учудва, че този вирус е някак всеобхватен. Засяга по различен начин хората и фактът, че си млад и здрав в никакъв случай не те прави защитен от тежките усложнения“, категорична е Прокопова.

Относно скептицизма към ваксините, според нея това е нормално, тъй като към всяко ново нещо има съмнение.

„Вече се усеща натиск от новата вълна. Болниците започнаха да запълват почти 90% от капацитета за коронавирус“, каза още Прокопова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари