Лекар на Белия дом шокира с изказване за здравето на Байдън

2
Президентът на САЩ Джо Байдън скоро ще напусне поста поради своите "ограничени когнитивни способности"
Президентът на САЩ Джо Байдън скоро ще напусне поста поради своите "ограничени когнитивни способности" Снимка: Getty images

Президентът на САЩ Джо Байдън скоро ще напусне поста поради своите "ограничени когнитивни способности"

Това мнение изрази конгресменът и бивш лекар на Белия дом Рони Джаксън, цитиран от The Hill, пише Стандарт.

Джаксън участва в програмата на Fox News, която обсъди скорошно интервю с американския лидер. Водещият на предаването Шон Ханити разкритикува отговорите на Байдън на въпросите, като ги нарече "напълно неразбираеми" и предположи, че психичното здраве на президента се влошава.

"Доналд Тръмп премина когнитивния тест. Той отговори правилно на всички 30 въпроса. Чух, че това е много труден тест. Не мисля, че Джо Байдън би могъл да го премине. Може ли такава оценка да се счита за справедлива предвид това, което наблюдавам", попита Ханити.

"Тук се случва нещо. Казах това, когато Джо Байдън все още беше кандидат за президент, и казах, че само ще се влоши. И знаете ли какво? Наблюдаваме как това се случва в момента пред очите ни", добави Рони Джаксън.

"Нещо сериозно се случва с Байдън и знаете ли, мисля, че той или сам ще подаде оставка, или ще бъде убеден да подаде оставка в близко бъдеще поради медицински проблеми, или те ще трябва да се активира 25-ата поправка, за да се избавим от този човек още сега", добави Джаксън.

През юни Джаксън, който беше лекар от Белия дом при Тръмп и Обама, разпространи писмо, призоваващо Байдън да премине когнитивен тест, за да докаже, че е достатъчно здрав, за да служи като президент. Предложението му беше подкрепено от редица републиканци.

Джаксън преди това е правил силно противоречиви коментари и за здравето на Тръмп. На брифинг през 2018 г. в Белия дом той нарече диетата на президента „отлична“, въпреки че редовно взема вредна храна и не спортува.

През май служителите на Белия дом заявиха, че Байдън ще бъде подложен на медицински преглед „по-късно тази година“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари