Лазаров: Снимките за свличането на "Струма" са груби манипулации

0
Проверката показа, че публикуваните снимки не са от директното трасе на автомагистралата
Проверката показа, че публикуваните снимки не са от директното трасе на автомагистралата

Автомагистрала "Струма” не е пропаднала, заяви инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура” след като инспектира началото на ЛОТ 4 на АМ „Струма” при пътен възел Мелник-Петрич и цялото трасе до Кулата. 

Проверката е по повод получени през вчерашния ден сигнали за пропадане на настилката на магистралата при пътен възел Мелник-Петрич.

"Пропадане на трасето няма, видяхме трасе, при което продължава да се работи и по което спокойно преминава трафикът. Работата по него продължава. Крайният пусков срок е 11 септември, след това магистралата официално трябва да бъде пусната в целия си вид. Дотогава ще се работи по трасето”, уточни Лазаров. Той посочи, че заради ремонтни дейности по трасето, шофьорите могат да очакват пукнатини, тъй като това е строителен обект”.

Проверката показа, че категорично не отговаря на истината изнесената в медиите и социалните мрежи информация за свличане на отсечка на магистралата край Сандански.

Публикуваните снимки не са от директното трасе на автомагистралата, по което на 31 юли, за да се улесни трафикът в района на Петрич, беше пуснато движението при продължаващи строителни дейности на обекта.

"Снимките са от подходи към Петрич, които са на около километър от трасето на АМ "Струма". Те са с временна настилка са и не са завършени. Хвърлянето на абсолютно неверни и спекулативни твърдения в публичното пространство са груби манипулации, подвеждащи обществото и неотговарящи на истината", заяви инж. Лазаров.

"Миналата седмица, когато пуснахме движението, за да улесним трафика в активния отпускарски сезон, предупредихме, че остават довършителни работи, които са извън основната част от трасето. Работата по тях продължава и моля за коректност и търпение", обясни още той.

Заедно с медиите бяха проверени изграждащите се пътни връзки "Петрич – Кулата“ и "Кулата – Петрич“ при пресичането на път ІІІ-198 Петрич – Златарево с лот 4 на АМ "Струма“.

По договор работата по връзките и на лот 4 трябва да завърши до 11 септември.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари