Лауреат на Нобелова награда за мир: НАТО разруши живота на милиони хора

3
Твърде дълго елитът извличаше от войните финансови печалби, докато милиарди хора живееха в нищета и отчаяние
Твърде дълго елитът извличаше от войните финансови печалби, докато милиарди хора живееха в нищета и отчаяние

"Когато гледаме или четем медиите, разбираме, че ни хранят с лъжичка с все повече и повече пропаганда и страх пред неизвестното, твърдейки, че ние трябва да се страхуваме от неизвестното и напълно да се оставим в ръцете на нашите правителства, които ще ни пазят.

Гледайки днешните медии, някои от нас, които са достатъчно възрастни, си спомнят за страховете от времената на студената война и истерията около постоянните твърдения, че руснаците идват и ние ще трябва да се крием под масите от ядрения удар", пише за Common Dreams лауреатът на Нобеловата награда за мир  Мейрид Магуайър, цитирана от NEWS FRONT.

"В рамките на тази масова истерия всички западни правителства решиха да се присъединят към западните съюзници, за да "дадат отпор на неизвестното Зло от Изток".

"По-късно, пристигайки в СССР в разгара на студената война в състава на мирна делегация, ние бяхме шокирани, защото страната беше бедна, как въобще можехме да повярваме, че Русия е сила, от който си струва човек да се страхува", спомня си Магуайър.

Сега, продължава Магуайър, виждаме как финансовата власт изпуска от ръцете си западните държави и поглежда към Близкия Изток и Азия.

"Нима наистина мислим, че западните съюзници така лесно ще изпуснат печалбата си? Считам, че няма. Старите, умиращи империи отчаяно ще се сражават за защитата на собствените си финансови интереси, такива като нефтодолара, а също други привилегии", счита тя.

"Не считам, че Русия няма недостатъци, но броят на антируската пропаганда в медиите е връщане към студената война. Това довежда до увеличаване броя на въоръженията в света и до разширяването на НАТО. Това постепенно ще доведе до конфронтация с крупните близкоизточни и азиатски държави, което се вижда от действията на САЩ в Южно-Китайско море, а също ученията на НАТО в Черно море.

В същото време Румъния, Полша и другите страни от бившия социалистически лагер създават ракетни площадки, а в Скандинавия, недалеко от границите с Русия се провеждат военни учения.

Демонизацията на Русия е една от най-опасните световни тенденции. Това може да се превърне в истински кошмарна игра за целия свят. Политическите лидери и всеки отделен обикновен човек трябва да направи опит да се отдръпне от края на тази пропаст и да започнат да се установяват нормални отношения с руснаците.

Твърде дълго елитът извличаше от войните финансови печалби, докато милиарди хора живееха в нищета и отчаяние. Народите в света се оказаха жертва на военната пропаганда, основана на лъжите и дезинформацията. Видяхме резултатите от нахлуването и окупацията на НАТО, замаскирана под името «хуманитарна намеса», видяхме и реализирането на «правото на защита». НАТО разруши живота на милиони хора и преднамерено опустошаваше държавите им, предизвиквайки бягството на милиони хора", пише Магуайър.

Източник: NEWS FRONT
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари