Лъсна аферата на Марешки. Разбра се на кого са бензиностанциите му

4
Майка му, пенсионерка на 70 годни е собственицата
Майка му, пенсионерка на 70 годни е собственицата Видео: БНТ

Веселин Марешки няма бензиностанции.

Майка му, пенсионерка, обаче има, показа с документи Валя Ахчиева в предаването си „Открито“ по БНТ.

Тя разказа как горивото, излязло от Нехтохима на „Лукойл“ в Бургас, отива до Благоевград, откъдето камиони на „Литекс“ го откарват до открит, сигурно случайно, на 21 октомври 2015 г. със заповед на покойния Ваньо Танов, данъчен склад на „Глобал петролиум сървис“ – софийска фирма, в Разлог.

Компанията, която купува горивото е „Супериор ауто съплайс“, която пък доставя на компанията „Трейднет Варна“, която се води на Веска Марешка – майка на фармаолигарха и притежател на инициали като неговите VM.

Счетоводител на фирмата пък се води съпругата на мултимилионера. „Супериор ауто съплайс“ разменя фактури с продадената, също през октомври миналата година на чистач фирма „НБ Центрум“, чийто собственик е бил братът на притежателя на“ Супериор“, светеща в червено като рискова за точене на ДДС в НАП, показа БНТ.„

Доставната цена на горивото плюс акциз, ДДС, транспорт е 1,70 лв., върху която Марешка трябва да добави режийните си разходи и да прави печалба. В деня на доставката обаче бензиностанциите VM продават дизела на 1,55 лв., тоест – на загуба, което е забранено от закона.

В своите интервюта досега Марешки обясняваше, че печели стотинка на литър, което според документите, показани от Ахчиева няма как да бъде вярно. Тя показа и сметката на НАП, че фирмата е губеща с 6-цифрена сума. Според търговския регистър майката на Марешки има над 150 фирми на своите 70 години.

Марешки коментира пред БНТ, че няма проблеми с финансирането от банките, тъй като „никоя банка не иска бизнес план“, както и че „няма транспортни разходи“, въпреки обиколката на цяла България, която прави горивото – поне 1000 км, вместо краткия път от стотина между рафинерията в Бургас и Варна. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари