Кунева разгневи реформаторският блок

0
Реформаторите коментирали: „Тъкмо блажено я бяхме забравили Кунева и тя се появи."
Реформаторите коментирали: „Тъкмо блажено я бяхме забравили Кунева и тя се появи."

В Реформаторския блок са бесни на Меглена Кунева заради изявлението, че нейната партия може да издигне Соломон Паси за кандидат за кмет на София. Разгневените ѝ партньори в коалицията дори коментирали: „Тъкмо блажено я бяхме забравили Кунева и тя се появи.“Това научи БЛИЦ от средите на реформаторите. Причината за гнева им била, че според предварителните уговорки в РБ кандидатът за кмет трябвало да издигне ДСБ, тъй като има най-сериозно присъствие от блока в столицата. Хората на Радан Кънев отдавна са се спрели на кандидатурата на бившия общински съветник от партията им Вили Лилков и са категорични, че ще заложат на него.

Според тях с идеята си за Соломон Паси Кунева се опитвала да се намеси в решението кой да е кандидатът на РБ за столицата. Но дори и членовете на нейната партия били озадачени от предложението ѝ, тъй като смятали за далеч по-подходящ и консенсусен Прошко Прошков, който вече е бил общински съветник, включително и кандидат-кмет от ДСБ.

Запознати довериха пред БЛИЦ, че изненадващият ход на Кунева бил предизвикат от изявлението на лидера на РБ Радан Кънев, че ако реформите не се провеждат, коалицията им може да напусне управляващото мнозинство. Това означава, че и министрите от РБ също би трябвало да го направят.

Тончо това стреснало Кунева, която взела спешни мерки и накарала свое приятелско семейство от район „Витоша“ в София, което членува в партията ѝ, да издигне кандидатурата на Паси. 

А след това потвърдила информацията пред медиите. Така смятала, че с един куршум ще убие два заека. Първо, ще се хареса на премиера Бойко Борисов, който не обича да му поставят ултиматуми. И второ, ще легитимира Соломон Паси като конкурентна кандидатура за предложенията на ДСБ, включително и като алтернативна кандидатура на Радан Кънев, която ще издигне на обединителния конгрес на РБ.

Акцията ѝ обаче не е много успешна, защото соловото ѝ изпълнение е вбесило всички партии от РБ, включително и голяма част от членовете на партията й „България на гражданите“.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари