Кулинарни тънкости при правенето на скара

6
Когато печете месо на скарата, никога не купувайте прекалено сухо месо – скарата го изсушава допълнително
Когато печете месо на скарата, никога не купувайте прекалено сухо месо – скарата го изсушава допълнително

Продуктите приготвени на скара винаги стават по-вкусни от пържените и от печените

 Но за да станат с перфектен вкус, има няколко малки хитрини, които повечето домакини знаят и които ще направят зеленчуците и месото на скара още по-вкусни, пише Gotvach.bg

1. Най-важното, когато започвате да печете на скара, е това, че тя трябва да бъде намазнена, за да не залепват продуктите. Най-добрият избор е да я натриете с парче сланина, а ако нямате можете да я намажете със зехтин или олио.

2. Когато печете месо на скарата, никога не купувайте прекалено сухо месоскарата го изсушава допълнително. Купете си такава част върху, която да има определено количество мазнина, за да стане по-сочна пържолата.

3. Ако искате месото да стане по-бързо и още по-вкусно, сложете го в марината – малко вино, малко соев сос или лимонов сок.

4. Ако все пак сте решили, че искате да печете бяло месо на скарата сложете мазнина и подправки преди да го изпечете, за да не стане прекалено сухо.

5. Друг съвет за сухите меса – завийте месцето в метално фолио или хартия за печене, вътре прибавете всички подправки и задължително сложете парче масло. Ако сте решили да използвате хартия за печене, намокрете я преди да я поставите върху горещата скара, в противен случай ще изгори.

6. Кебапчета, кюфтета, шницели – слагайте ги върху скарата и не ги натискайте, оставете ги във формата, в която сте ги поставили. По този начин ще останат по-сочни.

7. Ако искате да печете риба на скараскарата трябва да е много добре загрята, а рибата да има мазнина върху себе си, за да не залепне. Пече се за кратко.

8. Зеленчуците също се овкусяват предварително преди да се изпекат. Има различни видове марината, които можете да използвате. Ето нашата рецепта за зеленчуци на скара

9. Независимо какво печете на скарата, след като е готово го слагате в тенджера с капак – за да се запази сочно и топло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари