Кулеба към Shell: Петролът не мирише ли на украинска кръв?

1
На фона на безпрецедентни санкции мултинационалната компания пазарува евтин нефт от Русия
На фона на безпрецедентни санкции мултинационалната компания пазарува евтин нефт от Русия Снимка: АП

На фона на безпрецедентни санкции мултинационалната компания пазарува евтин нефт от Русия

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба се обърна към мултинационалната корпорация Shell по повод покупка на руски петрол.

"Казаха ми, че Shell е купила руски петрол вчера без много шум. Един въпрос към Shell: не ви ли мирише руският петрол на украинска кръв?", написа в Туитър Кулеба, като призовава всички съзнателни хора по света да поискат от големите корпорации и мултинационални компании да прекъснат бизнес връзките си с Русия.

По информация на Bloomberg Shell е закупила партида руски петрол Urals с рекордна отстъпка. Цената на барел е била 28,45 долара, а товарът бил закупен с доставка, пише News.bg. За сравнение американският сорт Брент в последните дни се търгува над 110 долара за барел.

Кулеба вече призова западните страни да засилят санкциите срещу Руската федерация и да прекъснат всички връзки с нея, включително да наложат ембарго върху руския петрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До №3
    Комшу ти ли си бе? Да не те е наритала и адвокатката? Щото тази от Р(Х)уй Планина яко се оношда с Началника си,.....оня Германския, ти го знаеш май май. Айде отивам на гости на бившата ти, от Руй ........
  • -2
    3
    Дипломиран Христофороф
    Спирам камъка за Топлото. Скалисти матрияли Руси, е Оле. Дипломиран инджинер съм. Начелник Христу, рапорт дадин.
  • 11
    2
    Опа
    Зеленски ако искаше можеше да спре проливането на кръв в началото. Явно е взел много пари и сега държи света в залог за алчността си. Русия просто не искат НАТО на границата си, кое точно не го разбрахте?
  • 0
    1
    Любопитен
    Бойкот на Шел. Херо Мустафа и Митрофанова извън България. Само от OMB
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари