Куклен театър Търговище гостува в Русе

3

Русенската публика ще може да гледа едно от новите заглавия на гостите – „Неродена мома“

Две поредни седмици на русенската куклена сцена ще гостуват спектакли от Куклен театър Търговище. Тази неделя, 8 октомври, те ще представят образователния спектакъл „Супер д-р Димитров или Приказка за мръсните ръце“. Следващата седмица, на 15 октомври, русенската публика ще може да гледа едно от новите заглавия на гостите – „Неродена мома“, чийто режисьор е Деница Дончева, актриса и режисьор в Куклен театърРусе.

„Супер д-р Димитров или Приказка за мръсните ръце“ е развлекателно-поучителна приказка, създадена от Мая и Митко Димитрови, която разказва историята на малката Ани и нейната майка, които посещават Супер д-р Димитров. Той показва на малкото момиченце със супер-докторските очила всичко, което се случва в организма ѝ. Как се зараждат болестите и начините, с които може да се предпази от заболяванията.

Сценографията и куклите са дело на Валентина Германова, а музиката е композирана от Петко Манчев. В ролите ще видим актьорите Моника Угренова и Димитър Караиванов. Спектакълът е предназначен за деца на възраст 2+ и има продължителност от 35 минути.

Неродена мома“ е сред най-популярните български народни приказки. Тя разказва за приключението на един царски син в търсенето на неродена невеста, която да стане любовта на живота му. Приказката ни учи на важни ценности, като доброто, състраданието и упоритостта, както и за последиците от решенията ни. Тя ни дава надежда, че доброто винаги ще надделява, дори когато е изправено пред изпитания.

Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Деница Дончева, сценографията на Христина Младенович-Храстче, музиката в представлението е композирана от Диян Димитров, а в ролите са актьорите Диляна Димитрова, Димитър Караиванов и Моника Угренова. Спектакълът е подходящ за деца на възраст над 3 години.

За повече информация и билети посетете официалния уебсайт на Куклен театърРусе www.puppetruse.com.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари