Критичен доклад на САЩ за състоянието на човешките права в България

2
Сериозна корупция, безнаказаност и полицейско насилие
Сериозна корупция, безнаказаност и полицейско насилие Снимка: © Shutterstock

Сериозна корупция, безнаказаност и полицейско насилие

Значителни проблеми с човешките права, полицейско насилие, произволни арести, сериозни проблеми със съдебната независимост, нарушаване на правото на събиране, както и сериозни проблеми и рестрикции по отношение на свободата на словото у нас. Това са част от изводите на Държавният департамент на САЩ, който публикува годишния си доклад за състоянието на човешките права за 2021 година. Той беше официално публикуван на 12 април, съобщиха от американското посолство у нас, предаде DarikNews.bg.

Сред критиките на доклада попадат и насилие и заплахи срещу журналисти, корпоративен и политически натиск над медиите.

Държавният департамент също така отчита сериозни корупционни практики, нетолерантност и дискриминация срещу ромското малцинство у нас.

Отчита се и насилие срещу деца, както и престъпления от омраза - по-специално срещу ЛГБТ общността у нас.

Докладът посочва, че властите са взели мерки да накажат хората, които са замесени в нарушаването на човешките права и корупция, но правителствените действия не са били достатъчни. Безнаказаността е също голям проблем, отчитат от Държавния департамент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -10
    3
    Ха ха ха
    На последък явно леглата в психото са запълнени явно и ги пускат на домашно лечение.
  • -10
    2
    daskal
    До 1 - От психото ли пишеш? Вземи си хапчетата!
  • 17
    1
    lpiu
    Не ни интересува доклад на сащниците! Това е аморална страна, където няма човешки ценности, няма никакъв морал, а има насаждане на 52 пола, а докрая на годината може да станат и 500 както са я подкарали! В сащ за всяка седмица си имат по 1 пол! Тази аморална страна трябва да бъде заклеймена от България и трябва да бъде изгонен сащническия посланик завинаги от България! България трябва да прекрати всякакви дипломатически отношения със сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари