Елена Поптодорова: Докладът на САЩ изразява тревожност, че у нас продължава да няма действие

0
Това са повтарящи се ендемични проблеми, те са като сраснали в тъканта на нацията, каза Елена Поптодорова
Това са повтарящи се ендемични проблеми, те са като сраснали в тъканта на нацията, каза Елена Поптодорова

Това са повтарящи се ендемични проблеми, те са като сраснали в тъканта на нацията, каза Елена Поптодорова

„Тазгодишният доклад изразява една тревожност от това, че продължава да няма действие. Това са повтарящи се ендемични проблеми, те са като сраснали в тъканта на нацията. Може би най-сетне тази драма с Шенген може да разтърси и събуди взимащите решения – изпълнителна власт и парламент“, каза вицепрезидентът на Атлантическия клуб в България и бивш посланик в САЩ Елена Поптодорова в ефира на bTV.

По думите ѝ ежегодният доклад на Държавният департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света се базира на Всеобщата декларация на правата на човека на ООН.

„Този документ се ползва на широко от бизнеса, организации и самия Конгрес при взимане на решения как да се гради политиката. Много сериозни могат да бъдат последиците – как например да се съоразмери помощта на САЩ към дадена държава. Докладите имат сериозна тежест“, допълни Поптодорова.

По думите ѝ заключенията в новия доклад показват, че нещо в системата не е отработено.

„Дори и да има добри закони, каквито без съмнение имаме, правоприлагането е винаги с голяма въпросителна. Когато се случваше членството ни в ЕС винаги стоеше въпрос за оценка на въздействието на закона. Така не се прави пълноценно и до ден днешен“, каза още Елена Поптодорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    бабо ленче,
    Време е на 72 да си седнеш на дупето и да оставиш младите да управляват света! Аман от спаружени „говорещи глави“!
  • 3
    3
    AMERICA GREAT AGAIN
    Taзи ПАТОЛОГИЧНА комунистическа крадла, мимикрирала тихичко с новата модерна окраска в зората на "демокрацията", но пак в услуга на същите сатанисти, излиза да ръси мозък и акъл.. АЛООУУУ !!!!
  • 7
    2
    Гражданин
    Към 1.Поздравления!Това трябва да се напомня постоянно на тая,че нещо напоследък почна много да се изявява.Все едно не е имало нищо.Отделно трябва да и се припомня,че беше лична преводачка на правчанския простак.
  • 8
    1
    Отегчен
    Ти доклада на САЩ остави. Дай да поговорим за доклада на Полша. Как се справят с крадците по летищата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари