Криминалисти откриха модерна оранжерия за канабис

0

Около 9:30 часа вчера е извършено претърсване в стопанска постройка в землището на Нови пазар, собственост на местния жител В.Ч./39г./.

Там криминалистите открили две помещения, пригодени за отглеждане на канабис. В едното имало 77 саксии с канабисови растения, всяко от които било достигнало различен стадий на развитие. Наркооранжерията от закрит тип била оборудвана с вентилационна, отоплителна, осветителна и поливна инсталации в работен режим. 

По този начин за растежа на растенията били създадени много добри условия. Всяко от тях било с височина между 50 и 80 см. При извършения полеви наркотест  са реагирали на „канабис“. В съседно помещение са открити препарати, съоръжения и материали, подпомагащи оптималния им растеж. По време на извършените процесуално-следствени действия са открити и иззети два плика зелена тревиста маса с общо тегло около 340 г. В.Ч. бил установен на място.

По време на задържането му оказал съпротива. Мъжът е криминално проявен. Известен е на полицията с кражба на стоки от хранителен магазин, кражба на метален стълб край язовир, кражба на значително количество машинно масло от предприятие в Нови пазар, кражба на метали. Осъждан е за унищожаване на електрически стълб и за кражба на метали.

Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите в Окръжна прокуратура-Шумен мъжът е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 А и  354 В от НК, и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на ОП-Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари