Криминален експерт: Корупцията в МВР храни и има политическа окраска

1
Турският шофьор също послъгва, заяви Иван Савов
Турският шофьор също послъгва, заяви Иван Савов Видео: NOVA

Според преподавателят в Академията на МВР и турският тираджия лъже за някои обстоятелства от случилото се на АМ „Тракия”

Корупцията в МВР храни и има политическа окраска. Министерството е представителна извадка на обществото ни”.

Така криминалният експерт Иван Савов коментира в студиото на „Здравей, България” случая, при който на АМ „Тракия” служител на реда беше заснет да удря шамар на турски шофьор на тир.

Вътрешният министър Бойко Рашков нарече деянието „изключително срамно явление” и алармира, че е имало опит за заличаване на следите от страна на служителите на реда – изтрили са записите от камерата в патрулната кола.

Савов обясни, че във всяка патрулна кола, особено в по-новите, има камера, която цели сигурността на служителите. Затова при проверка на МПС, трябва да му бъде показано да спре пред патрулката. По този начин камерата, която снима напред, ще заснеме регистрационния номер на колата и действията на водача.

Савов, който е и преподавател в Академията на МВР, заяви, че според него и турският гражданин лъже за някои обстоятелства от случилото се на АМ „Тракия”.

Шамарът си е шамар – има си етичен кодекс. Тези хора представляват държавата и носят униформа. Но аз мисля, че турският шофьор е карал в лентата за аварийно спиране, полицаите са го изпреварили и затова се намират пред камиона”, каза още експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    Какво мислиш си е твоя работа. Вижда се, че ченгетата са извършили престъпление, а и нищо не може да докаже предположенията ти защото са изтрили записите от камерата си, което само по себе си е нарушение и означава, че каквото и да каже тираджията трябва да се приеме за истина. Така, че двете ченгета да се уволнят, никога повече да не бъдат приемани на държавна служба, а и да бъдат съдени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари