Кражба за хиляди от магазин "Джъмбо" край Русе

0
Кражба за хиляди от магазин "Джъмбо" край Русе

Около 7 500 литра промишлен газьол на стойност 10 000 лв. без ДДС са откраднати от магазин "Джъмбо", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.

За случая е информирал управителят на магазина Т. Т. на 37 години. Той е съобщил, че се е задействала аларма за нивото на промишления газьол в цистерната намираща се закопана под земята в двора на магазина, от която се захранват отоплителния котел и ел. генератора за резервно захранване.

При извършена проверка в шахтата на цистерната е установил, че е срязан катинар и е махнат капака на отвора за пълнене на цистерната, като на дъното на шахтата има разлято гориво. Установил е, че са срязани ПВЦ тръбата за захранване на котела и медна тръба за захранване на генератора и че са срязани закрепващите метални скоби на оградното пано на западната страна на оградата в близост до цистерната.

При извършения оглед на местопроизшествие е установено, че от външната страна на оградата в западна посока към квартал "Средна кула" има отъпкан път и голямо правоъгълно петно в слънчогледова нива, където се намират следи от гуми и мазно петно с мирис на дизелово гориво.

По данни на управителя е извършена кражба на около 7500 литра промишлен газьол на стойност около 10 000 лева без ДДС, като това вероятно е станало през нощта на 3 срещу 4 август, тъй като на 3 август е бил на работа до 20 часа и не се е била задействала алармата.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т. 3, пр.1 и т.4, пр.2, вр. чл. 194, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари