Кръстовище води до множество нарушения на пътя

0
Според пътните експерти мястото е опасно
Според пътните експерти мястото е опасно Видео: bTV

Общината обещава да направи промени в организацията на движението по трасето

Множество нарушения се регистрират на новоремонтирано кръстовище във Враца. Оказва се, че пътят обърква шофьорите, разкрива bTV.

Само до преди няколко месеца кръстовището все още го няма. На негово място е черен път, който излиза на основна улица. Тя е двупосочна и често използвана. Води право към сградата на „Пътна полиция" и квартал „Дъбника“.

След като асфалтират, от управата на Враца превръщат мястото в "Т-образно" кръстовище. Забраняват движението в по-натоварената посока с маркировка и на практика левият завой е забранен отвсякъде.

Това принуждава шофьорите да правят нарушения. В клипът, изпратен от наш зрител, се виждат цели 14 само за 2 минути.

Новата организация принуждава шофьорите да минават върху маркировката и в насрещното. За да спестят риска от челен удар, някои предпочитат ляв завой от изхода за надясно.

А полицаите също се превръщат в нарушители. Правят и някои компромиси за шофьорите. Въпреки че патрулът на полицията е само на стотина метра от въпросното кръстовище, те не санкционират водачите и явно им влизат в положението.

Според пътните експерти мястото е опасно.

„Явно, който го е проектирал, не е бил голям почитател на левите завои, защото те отвсякъде са забранени. Имаме много сериозен дефицит от слагане на пътни знаци. Този знак ви казва, че сте с предимство, но не ви забранява да направите ляв завой. Това е грешка в организацията на движението“, казва Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

"Ако направим ляв завой, влизаме в насрещното и „на практика това е предпоставка за ПТП. Аз се учудвам, защо не са направили едно по-прагматично решение - да кажем кръгово кръстовище, което ще работи много повече“, допълва Русинова.

Засега обаче кръстовището остава в този вид.

„Това е законово изпълненото кръстовище по действащия регулационен план на град Враца, приет през 2011 г.“, заяви заместник-кметът на града инж. Цветан Стоичков.

„Общинска администрация е предприела действия за промяна на организацията на движение, но то е свързано със законови промени, които трябва да бъдат взети на общинско ниво“, каза Стоичков, който допълни, че ще бъдат взети най-доброто възможно решение за шофьорите.

"Пътят все още е в строеж, не е в регулация, затова няма да струва пари на данъкоплатците", заяви заместник-кметът на Враца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари